לטקסטים באתר יש השפעה עצומה על הצלחתו או אי הצלחתו

לפעמים זו מילה אחת בלבד שיכולה לעשות לכם נזק או להוביל לכמות הורדות כפולה או משולשת למוצר שלכם. הנה כמה מספר דוגמאות לקופי (כתיבה שיווקית) שניתן ללמוד מהן המון.

בצוותי פיתוח נוצרו מספר תפקידים ברורים מאליהם: המאפיין מחליט מה המוצר יכלול, המעצב מחליט איך המוצר יוצג ללקוחות והמפתח משתמש בקסם שחור כדי להפוך את המוצר לחי (או משהו כזה אבל עם קוד).

אבל מי בצוות הזה הולך לכתוב את הטקסטים שידריכו את הלוקחות שלכם לגבי הצעד הבא שהם צריכים לעשות? ירגיעו אותם שהשירות שלכם הוא מאובטח ויגרמו להם בסופו של דבר להירשם ואולי אפילו לשלם?


אנשים קוראים
כשאנחנו משתמשים או בוחנים מוצר אנחנו מחפשים מידע והכוונה לגבי הפעולה הבאה שנרצה לעשות כדי להשיג את המטרה שלנו. המטרה וגם המידע אותו אנחנו מחפשים עלולים להשתנות אך לא הדרך בה אנחנו מחפשים את המידע. טקסט כתוב היטב מקל עלינו ומדריך אותנו להמשיך בלי לחשוב יותר מדי (והרי אף אחד לא אוהב לחשוב יותר מדי).

כאשר Veeam Software שאלו את מבקרי האתר שלהם איזה מידע נוסף היה חסר להם, רבים ענו כי הם היו רוצים לראות מחירים (Pricing) באתר, אך מאחר ושיטת ההפצה שלהם לא מאפשרת פרסום מחירים אחידים לא היה ניתן להוסיף עמוד שכזה.

העמוד כן הכיל לינק בשם ׳Request a quote׳ המוביל לטופס קבלת הצעת מחיר והחברה החליטה לבדוק האם ניתן לעלות את כמות הכניסות לטופס בעזרת שינוי הטקסט ל'Request pricing'. שינוי הקופי הפשוט הזה הגדיל את כמות הלחיצות על הלינק ב-160%, מ-0.54% ל-1.40%.

pic1

pic2


להבין מה הלקוח צריך
אם נבין את הצרכים של הלקוחות שלנו בנקודות השונות של השימוש במוצר ונציג להם את המידע הנכון בשלב הנכון, אנחנו נעזור להם להשיג את המטרות שלהם והם יתקדמו עם המוצר שלנו.


יותר מדי מידע
עמודים עמוסי תוכן קשים יותר לסריקה ואיתור התוכן הרלוונטי, אבל יש כל כך הרבה שאנחנו צריכים להגיד ולתקשר ללקוחות שלנו. כבר במסגרת מחקר מ-1997 הציגו Nielsen Norman Group כי משתמשים סורקים תוכן במקום לקרוא אותו בתשומת לב, אז כשהלקוחות שלנו טובעים בטקסט הם עלולים לפספס ולהתעלם ממידע קריטי שהם מחפשים.

חברת 37signals העלתה עמוד נחיתה חדש לאחד ממוצריה שבו היה מעט מאוד מידע על המוצר ורצתה לבדוק אם הוספת מידע נוסף ישפר את אחוז הנרשמים למוצר. התוצאה הייתה מפתיעה – משתמשים נרתעו מכמות הטקסט ואחוז הנרשמים לאתר ירד ב-22%.

pic3

 

תוצאות דומות ראתה חברת Arlington Plastics Machinery כאשר שינתה את עמוד קטלוג המוצרים שלה. בהתחלה הוא הכיל 119 תת-קטגוריות של מוצרים, והחברה קיצרה את הפסקה שתיארה אותם בחלקו העליון של העמוד, והוסיפה לינקים לקריאה מעמיקה יותר.

badcopy-pic4

badcopy-pic5

הפסקה הקצרה יותר עזרה למשתמשים לנווט בקלות לאזורים אותם הם חיפשו והעלתה את כמות הבקשות להצעת מחיר ב150%.


מעט מדי מידע
הרצון לקופי קצר קולע ולעניין עלול לגרום לנו ליצור טקסט קצר מדי שלא מספק ללקוחות שלנו את המידע אותו הם צריכים. טקסט קצר מדי משאיר יותר מדי שאלות ולא עוזר ללקוח להשיג את המטרות שלו.
בחברת Uncommon Knowledge ניסו לצמצם את כמות הטקסט באחד מעמודי הנחיתה שלהם והשיקו עיצוב מודרני ונקי יותר שמכיל מעט יותר טקסט.

הגרסא הישנה יותר, שהכילה את המידע אותו המשתמשים רצו לדעת באותו הרגע, עבדה טוב יותר ב-19.95%.

קרדיט ל-VWO

קרדיט ל-VWO


לזהות מידע רלוונטי
קופי טוב עוזר למשתמש למצוא את מה שהוא צריך, יותר מדי ממנו יקשה עליו להבדיל בין העיקר לטפל ומעט מדי ממנו לא יתן לו מספיק מידע. האתגר שלנו בתור מעצבים ומאפיינים הוא להבדיל בין מידע שעוזר למשתמש להתקדם ובין כזה שמפריע לו.

אנחנו יכול לצמצם פסקאות ארוכות של טקסט על ידי שימוש בלינקים לדפים עם מידע נוסף, החבאת חלק מהטקסט מאחורי מנגון Read More (בדומה לפייסבוק) ובעיקר ניסוי וטעיה בעזרת מבחני a/b עם משתמשים אמיתיים כמו בניסויים שהוצגו כאן.

 

כתבה פורסמה ב GeekTime.co.il - נכתב על ידי אלכס סלביצקי, מנהל מוצר ב-Como)